Designen el nou tribunal que jutjarà Castedo i Alperi pel PGOU d'Alacant

Anticorrupció sol·licita penes de deu anys per als exalcaldes del PP per revelació d'informació privilegiada, suborn, prevaricació i tràfic d'influències.

Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, en una imatge d'arxiu
Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, en una imatge d'arxiu / Efe

L'Audiència Provincial d'Alacant ha designat el nou tribunal que jutjarà la branca del cas Brugal relacionada amb la suposada manipulació del Pla General d'Urbanisme d'Alacant en favor del promotor Enrique Ortiz, amb plusvàlues milionàries. En aquest juí s'asseuran en la banqueta dels acusats, a més del promotor, els exalcaldes d’Alacant del PP Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi, els advocats Javier Gutiérrez i José Luis Castedo (germà de l'exalcaldesa), un germà d'Ortiz (Virgilio) i els empresaris Pablo Rico, Ramón Salvador Águeda i Santiago Bernáldez. 

Els magistrats de la secció tercera van presentar un escrit d'abstenció el gener passat en considerar que podien quedar invalidats enfront de possibles impugnacions per una suposada "contaminació prèvia". Això és així perquè durant la instrucció de la causa havien resolt alguns recursos presentats per les defenses, la qual cosa va provocar que conegueren part de la causa i que, per tant, prengueren decisions sobre els fets en favor de la continuïtat del procés. 

El tribunal va acceptar els arguments amb la finalitat d'evitar que la futura sentència poguera quedar anul·lada. Ara, el nou tribunal estarà integrat per les magistrades Montserrat Navarro (que exercirà com a ponent), Cristina Escoda i Margarita Esquivá. 

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita penes de deu anys de presó per a Castedo i Díaz Alperi com a presumptes responsables de delictes continuats de revelació d'informació privilegiada, suborn, prevaricació i tràfic d'influències. Per a Ortiz, l'acusador públic demana una pena de huit anys de presó per un delicte continuat de corrupció d'autoritats o funcionaris públics, aprofitament de secrets o informació privilegiada, tràfic d'influències i prevaricació. 

Les 15 caixes del sumari del cas del pla general d'Alacant contenen gravacions telefòniques, documents, plànols i interrogatoris, entre altres arxius procedents d'una investigació judicial iniciada l'any 2010 com a peça separada del cas Brugal. 

També et pot interessar

stats