Desgravacions de caràcter fiscal per a desinflar la bambolla del lloguer

La Conselleria d'Habitatge elaborarà un índex de preus per a les zones on més ha pujat el preu de la vivenda.

El preu del lloguer ha pujat en les grans ciutats
El preu del lloguer ha pujat en les grans ciutats

Aquesta setmana, en el debat de política general, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar la posada en marxa d'un pla per a intentar desinflar la bambolla del lloguer i una ampliació del servei de Metrovalència.

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha explicat a Les notícies del matí l'anunci que va fer Puig sobre els beneficis per als propietaris que s’ajustaren a un preu màxim sostenible i adequat del lloguer.

"La primera llei que va aprovar el govern valencià a les Corts va ser la llei per la funció social de l'habitatge per a reconéixer la funció social d'un dret fonamental com és tindre un habitatge digne, adequat i assequible. I vam preveure, en la disposició addicional quarta, la possibilitat d'intervindre en el mercat per tal de limitar els preus del lloguer", ha afirmat la consellera d'Habitatge.

María José Salvador ha confirmat a Les notícies del matí que hi ha zones de la Comunitat Valenciana que estan sotmeses a fortes tensions, les grans capitals, i que el preu del lloguer està pujant de tal forma que impossibilita a la gent accedir a una vivenda. Segons la consellera d'Habitatge, el govern valencià elaborà "un índex de preus, identificant les zones amb tensió, que serà orientatiu. Encara que l'objectiu final, en una segona fase, és fer-lo vinculant una vegada es remeta al govern d'Espanya".

La primera fase del pla preveu que els propietaris d'una vivenda de lloguer puguen aplicar-se una desgravació de caràcter fiscal per a fer l'opció del lloguer més atractiva. "Estem parlant amb la Conselleria d'Hisenda, per a coordinar aquesta qüestió. Hi ha trams tributaris que corresponen a l'autonomia i, per tant, hauríem d'ajustar les mesures fiscals que podríem aplicar perquè aquestes persones es desgravaren per a incentivar el lloguer mentre l'índex siga de referència. Ara bé, el nostre objectiu és que aquest índex siga vinculant i obligatori per a les zones tensionades", ha assegurat María José Salvador.

Servei de Metrovalència durant la nit i els cap de setmana

El president de la Generalitat també va anunciar l'ampliació del servei de Metrovalència, durant els cap de setmana i fins les 2:30 hores de la matinada. "De manera pionera, la ciutat de València i àrea metropolitana, tindrà metro nocturn. Aquest servei és possible gràcies a la subvenció del transport que dona el govern d'Espanya", ha afirmat Salvador.

A més, la consellera ha explicat que un altre objectiu és "posar servei de metro durant tota la nit de Cap d'Any, encara que hem de tindre en compte les nostres possibilitats. L'objectiu és situar València al mateix nivell de transport que altres grans ciutats europees".

Bonificació per al desviament de camions a l'AP-7

La consellera també ha parlat sobre l'alliberament dels trams més conflictius de l'AP-7 per a camions. A Catalunya desviar el trànsit de camions a l'autopista n'ha incrementat el trànsit en un 134%. I aquesta setmana la Federació d'Empresaris del Transport ha decidit denunciar aquesta obligatorietat, ja que al·leguen que es perd temps i provoca la saturació d'àrees de servei.

Respecte a la proposta de bonificació per al desviament de camions a l'AP-7, la consellera d'Habitatge ha afirmat que "sempre hem pensat que era positiu. Hem demanat al Ministeri la seua aplicació i estem a l'espera d'una resposta. Descongestionar les carreteres, amb la bonificació per als camions, és una mesura que s'ha de veure en positiu".

També et pot interessar

stats