Denuncien l'aparició d'un aparell de gravació a l'Ajuntament d'Alacant

Compromís i Guanyar Alacant porten davant la Fiscalia i la Policia l´aparició d´un dispositiu de gravació en la regidoria d´Urbanisme.

L'alcalde, Gabriel Echavarri (a l'esquerra de la imatge), en una reunió dels treballs de l'elaboració del Pla de la Ciutat.

L´aparició d´un dispositiu de gravació ocult en la Regidoria d´Urbanisme de l´Ajuntament d´Alacant ha desencadenat una tempesta política. L´aparell, segons va informar el diari Información, el va descobrir fa dos mesos el responsable de seguretat de l´alcalde, Gabriel Echávarri, encara que no ho van fer públic. El dispositiu de gravació estava apegat amb cinta aïllant davall d´una taula del despatx de la regidora socialista Eva Montesinos. Tots els partits han demanat explicacions a l´equip de govern municipal.

El regidor de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, ha qualificat el cas com a molt greu i ha avançat la presentació d´una denúncia a la comissaria de Policia per tal d´aclarir els fets. El regidor de Guanyar considera inexplicable que l´alcalde no done explicacions i no haja denunciat els fets. Pavón critica haver conegut pels mitjans de comunicació l´existència d´un dispositiu en el seu antic despatx i ha reconegut que sempre va tindre dificultats per a parlar per telèfon mòbil des de la Regidoria d´Urbanisme. L´espai on han trobat el dispositiu l´ocupava abans Miguel Ángel Pavón. El regidor de Guanyar va deixar el despatx quan la seua formació trencà el pacte en l´Ajuntament d´Alacant per la negativa a dimitir de l´alcalde, Gabriel Echávarri, a conseqüència d´estar investigat en dues causes relacionades amb la seua gestió.

El portaveu de Compromís a l´Ajuntament d´Alacant, Natxo Bellido, també ha avançat la presentació d´un escrit davant de la Fiscalia per a demanar una investigació sobre l´aparició de l´aparell de gravació. Compromís, que també formava part de l´equip de govern municipal fins al mes de novembre, ha qualificat el fet com un atemptat a les regles del joc democràtic. La formació taronja ha demanat la convocatòria urgent d´una reunió de la Junta de Portaveus per a exigir a l´equip de govern tota la informació que tinga del cas.

També el Partit Popular exigortaveu popular, Luis Barcala, ha anunciat en un comunicat que demanarà la compareixença pública de la regidora Eva Montesinos en el pròxim ple de l´Ajuntament d´Alacant. El PP vol que s´aclarisca si és un cas d´espionatge polític.

L´equip de l´alcaldia ha dit que comunicà l´aparició del dispositiu i que la Policia Nacional els va indicar que el cas no era constitutiu de delicte i per això no ho denunciaren. Segons l´alcaldia d´Alacant els fets van succeir fa dos mesos i no els feren públics per a evitar generar soroll innecessari.

També et pot interessar

stats