Denuncien a Brussel·les la "impunitat" judicial del franquisme en l'estat espanyol

Representants d'EUPV i associacions de víctimes de les fosses comunes de Paterna lliuren una queixa a la comissió de peticions del Parlament Europeu.

Durant la jornada, s'ha donat a conéixer la situació de les fosses de Paterna
Durant la jornada, s'ha donat a conéixer la situació de les fosses de Paterna / Europa Press

Representants d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i les associacions de víctimes del franquisme de les fosses comunes de Paterna han lliurat una queixa a la comissió de peticions del Parlament Europeu contra "la impunitat judicial que encara gaudeixen en l'estat espanyol els responsables d'aquells afusellaments".

Aquesta trobada l'han organitzada EUPV, Podem i Compromís, emmarcada en les activitats del Grup de Memòria del Parlament Europeu. L'eurodiputada Marina Albiol ha explicat què denuncien davant de les institucions: "No s'ha actuat contra els crims de lesa humanitat del franquisme, i es nega a les víctimes accés a la justícia i la reparació".

La coordinadora general d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha recordat que ja van estar a Brussel·les unes setmanes abans per a denunciar "la impunitat que continuen tenint en l'Estat els responsables de la repressió franquista". A més, ha subratllat que la Diputació de València és l'única institució valenciana amb una àrea de gestió de memòria històrica, i ha reiterat el compromís per a "treballar en tots els aspectes fins a aconseguir que es faça justícia".

La jornada ha conclòs amb un acte on l'equip d'arqueòlegs i forenses que treballa a les fosses de Paterna ha donat a conéixer la situació. 

També et pot interessar

stats