Podem denuncia la falta d'intèrprets de llenguatge de signes en centres educatius

La senadora Pilar Lima demana a les conselleries d'Educació i Administració Pública que doten d'intèrprets l'alumnat sord de la Comunitat Valenciana.

Pilar Lima, senadora i portaveu de Podem, denuncia la situació de l'alumnat sord en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.
Pilar Lima, senadora i portaveu de Podem, denuncia la situació de l'alumnat sord en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Podem ha denunciat la situació actual dels intèrprets de llenguatge de signes en els centres educatius i ha demanat a les conselleries d'Educació i Administració Pública que doten d'intèrprets l'alumnat sord de la Comunitat Valenciana.

La senadora Pilar Lima ha advertit que les places assignades en alguns centres són els requisits del curs anterior, però no d'aquest, i que hi ha centres on s'han oferit llocs de suport i no hi ha alumnat sord. Una “descoordinació entre les conselleries d'Educació i Administració Pública”, ha dit, que està “provocant que encara no s'haja dotat de recursos en interpretació de llengua de signes l'alumnat sord de la Comunitat”.

Lima, que també és portaveu de Podem, ha assenyalat que “per a la Conselleria d'Educació l'alumnat sord és ciutadania de segona” i ha ironitzat dient que “què més dona si es perden un trimestre sencer i una avaluació sencera sense poder accedir a l'aula en igualtat de condicions”.

També et pot interessar

stats