Demanen les transcripcions del cas Brugal sobre l'urbanisme d'Alacant

En aquesta causa s'investiga els exalcaldes del PP Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo.

Els exalcaldes d’Alacant, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo
Els exalcaldes d’Alacant, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo

L'Audiència Provincial d'Alacant ha sol·licitat al jutjat d'instrucció número 5 d'Alacant les transcripcions de les declaracions de la instrucció de la causa sobre el presumpte tripijoc del pla general d'ordenació urbana del municipi. En aquesta causa estan investigats els exalcaldes del PP Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo.

És una de les 20 peces separades de l'anomenat cas Brugal, on també estan investigats l'empresari Enrique Ortiz; dos advocats externs a l'Ajuntament que van poder intervindre en la tramitació del PGOU, José Luis Castedo (germà de l’exalcaldessa) i Javier Gutiérrez; el promotor il·licità Ramón Salvador i tres empleats d'Ortiz.

La Fiscalia considera que, entre els anys 2008 i 2010, els dos dirigents del PP van poder beneficiar Ortiz en el disseny de la planificació urbanística d'Alacant a canvi de suposats obsequis, com lliuraments de diners en metàl·lic, el pagament de viatges o el regal d'un vehicle.

Per això, sol·licita 10 anys de presó per a Castedo, i 10 anys i 2 mesos per a Díaz Alperi com a responsables de delictes continuats de revelació d'informació privilegiada per autoritat o funcionari, suborn i tràfic d'influències. Pel que fa a Ortiz, demana que el condemnen a 8 anys de presó per un delicte de tràfic d'influències i suborn.

La magistrada Monserrat Navarro, designada presidenta del tribunal que jutjarà els fets, ha dictat una provisió en què demana al jutjat instructor que faciliten còpia escrita de les declaracions dels investigats durant la instrucció de les diligències.

És un requisit previ per a la celebració del juí, l'inici del qual han assenyalat per al 30 de juny, en una primera sessió en què es plantejaran les qüestions prèvies. Després, s'ha programat una segona jornada per al 7 de juliol, en què es podrien resoldre les peticions que puguen plantejar les parts del procés.

Després d'aquestes dues sessions inicials, el juí es reprendrà el 27 de setembre fins a la conclusió, prevista per al 12 de novembre, en un calendari de sessions en què s'inclou la declaració de més de 50 testimonis.

També et pot interessar

stats