Demanen al Senat una comissió que investigue responsabilitats pel cas Castor

Tres grups parlamentaris del Senat, entre els quals es troba Compromís, li demanen al PSOE que no obstaculitze la proposta.

Demanen al Senat una comissió que investigue responsabilitats pel cas Castor
Demanen al Senat una comissió que investigue responsabilitats pel cas Castor

Al Senat s’ha fet un nou intent per a depurar responsabilitats en el cas Castor. Esquerra Confederal, grup parlamentari on està Compromís, Esquerra Republicana i el Grup Nacionalista, han demanat aquest dimecres la creació d’una comissió que investigue i depure les responsabilitats per la instal·lació d’aquesta gran plataforma de gas natural situada enfront de la costa de Vinaròs.

La mateixa proposta es va presentar fa dos anys i no va eixir pels vots en contra del PP i ara, 25 senadors i senadores li han demanat al partit socialista que no l’obstaculitze. “Entenem que el que era bo fa dos anys és bo ara, el que és positiu a escala autonòmica és bo per a l’Estat, i pensem que no hi ha motius perquè el partit socialista vote en contra d’aquesta comissió d’investigació”, ha apuntat el senador de Compromís Carles Mulet.

Paral·lelament, les Corts han aprovat una iniciativa de Ciutadans per a instar el govern espanyol a desmantellar la planta “com més prompte millor”. Demanen que aquesta gestió és faça sense cap mena de repercussió econòmica per a la ciutadania i demanen que s’establisca la responsabilitat de l’administració en la gestió d’aquest projecte que va provocar, ara fa set anys, més de 500 microsismes.

També et pot interessar

stats