Demanen la dimissió del primer tinent d'alcalde de Godella per proposar un trio a una regidora de l'oposició

Vicente Estellés (PP) li hauria dit a una regidora de Cuidem Godella en una comissió municipal: "Tan oberta que eres, quan vulgues fem un trio"

L'ajuntament de Godella, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de setembre 2023 - 11:12 Actualitzat: 27 de setembre 2023 - 20:26

Els grups de l'oposició, el PSOE, Compromís per Godella i Cuidem Godella, han demanat la dimissió immediata o el cessament del primer tinent d'alcalde de la localitat, el popular Vicente Estellés Valls, pels presumptes comentaris ofensius que va fer des d'una comissió municipal contra la regidora de Cuidem Godella Irene Ferré. Segons denuncia l'oposició en un comunicat, Estellés va respondre a una intervenció de Ferré amb les paraules següents: "Tan oberta que eres, quan vulgues fem un trio". Un comentari que, segons l'oposició, va provocar rialles del regidor de Vox Carlos Villanueva, a qui també exigeixen una retractació.

Des del govern, la companya d'Estellés i regidora de Personal, María Lureña, negava amb rotunditat els fets a À Punt: “Ell estava al meu costat i jo no vaig escoltar cap comentari”, asseverava. “S’estan traient les coses de polleguera”, afegia la popular. 

Segons el relat de l'oposició, que ha fet costat a Irene Ferré, Estellés va fer broma contra les queixes de la regidora de Cuidem Godella, que qüestionava la idoneïtat de debatre una iniciativa adreçada a adolescents en la comissió d'urbanisme i serveis municipals. La presidenta de la comissió, Cristina Sarasqueta, Ii va suggerir que tinguera la ment més oberta i Ferré va contestar que la tenia més oberta que molts membres de la sala. Va ser llavors quan Estellés, que és també regidor d'Agricultura, Serveis Municipals i Festes, va fer la broma sexual.

“El comentari va passar un poc desapercebut perquè vam continuar parlant d’un altre tema, però després, en la xarrada que se sol fer després de les comissions, fins i tot algú defensava que jo deixara córrer el comentari”, relatava l'afectada, la regidora Ferré, a À Punt.

Tot i aquesta postura negant els fets, l’Ajuntament de Godella, on governen el PP i Vox, ha emés un comunicat en què manifesta “la defensa absoluta i sense reticència de la igualtat entre homes i dones” arran d'aquests fets, tot i negar-los des del govern.

“El consistori, i totes les persones que formen part d'aquest, dona suport a la igualtat efectiva i rebutja rotundament qualsevol manifestació sexista que puga vulnerar els principis bàsics de convivència”, afig. “A l'Ajuntament de Godella es rebutja qualsevol actitud, declaració o acció que vulnere els drets fonamentals de qualsevol persona que forme part de la nostra societat”, finalitza el comunicat.

Per aquests fets, els grups de l'oposició han reclamat la dimissió del regidor del PP: “Demanem la dimissió de qui ho va pronunciar i, si no, que el destituïsca l’alcalde i una disculpa pública”, reclamava Irene Ferré davant de les càmeres d’À Punt. D'altra banda, aquest dimecres de vesprada, Podem demanava "la dimissió immediata del regidor masclista del PP que, a més, ha tingut aquesta conducta de manera reiterada". Així mateix, demanen "l'aplicació del protocol contra l'assetjament sexual urgentment".

Conducta tipificada com a assetjament en el codi intern municipal

L'oposició adverteix que el tinent d'alcalde arrossega "un llarg historial d'improperis, comentaris fora lloc, racistes i sexistes des que forma part del consistori". El penúltim, asseguren, va ser fa una setmana, quan suposadament va qüestionar "de manera grollera" la tasca de la mateixa regidora en la legislatura passada, "alçant-li la veu".

L'Ajuntament de Godella té des del 2018 un protocol contra l'assetjament sexual i per raó de sexe, que tipifica les conductes que s'atribueixen al regidor i que, segons ha apuntat Ferré, va votar el mateix Estellés, quan aleshores estava en l'oposició. En aplicació d'aquest, l'oposició interpreta diverses accions potencialment punibles: una conducta "inadequada de naturalesa sexual" o "sexista" de nivell lleu (acudits i bromes ofensives) i/o un cas d'assetjament sexual "molt greu" (insinuacions directes).

També et pot interessar

stats