Qui pot demanar i com l'ajuda de 200 euros?

Una de les decisions més noves és l'ajuda de 200 euros per a treballadors per compte propi i alié, i persones aturades que visquen en una família amb uns ingressos totals que no han de superar els 14.000 euros l'any

Noves mesures anticrisi
Noves mesures anticrisi / À Punt NTC

El nou decret de mesures anticrisi aprovat pel Consell de Ministres extraordinari de dissabte ha entrat en vigor aquest dilluns. Sis mesos de pròrroga per a algunes de les mesures i unes altres de noves. 

La més encaminada a donar un baló d'oxigen a les economies familiars és l'ajuda de 200 euros.

Qui la pot sol·licitar?

Poden sol·licitar-la treballadors per compte propi i alié, i persones aturades que visquen en una família en ingressos totals que no poden superar els 14.000 euros a l'any, i el patrimoni familiar ha de ser inferior a 43.000 euros, sense tindre en compte l'habitatge habitual. No poden demanar l'ajuda ni els pensionistes ni les persones beneficiàries de l'ingrés mínim vital. 

Com es demana?

L'ajuda s'ha de demanar a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària, abans del 30 de setembre. Si no rep comunicació en tres mesos, significa que li han desestimat la sol·licitud.  

Altres mesures

També s'ha aprovat un augment del 15% de les pensions de jubilació i invalidesa no contributives. Es congela el preu de la bombona de butà, la rebaixa de l'IVA de la llum del 10 al 5% i l'impost als beneficis extraordinaris a les companyies elèctriques a patir del 2023.

També et pot interessar

stats