Podem demana un acord conjunt sobre la taxa turística i no "propostes improvisades"

La síndica respon les declaracions de Ferri defenent una aplicació discrecional des dels ajuntaments.

Podem demana un acord conjunt sobre la taxa turística i no \"propostes improvisades\"
Podem demana un acord conjunt sobre la taxa turística i no "propostes improvisades"

La síndica d'Unides Podem en les Corts, Naiara Davó, ha reclamat aquest dijous als partits del Botànic una postura conjunta sobre la taxa turística en lloc de "llançar propostes improvisades des d'un partit". En paraules a Efe, ha valorat el "canvi d'actitud" de Compromís sobre aquest assumpte, que, des del seu partit esperen que no es limite a ser "un anunci estiuenc" sinó una proposta de treball en ferm.

És la resposta que donen a les declaracions del síndic de Compromís, Fran Ferri, que aquest dijous ha afirmat que en els pròxims mesos treballaran perquè es puguen implantar taxes turístiques municipals, per exemple, a la ciutat de València, on l'alcalde fa molt de temps que vol aplicar-la "i no té possibilitat". Davó considera un "avanç" que el debat deixe de centrar-se en "taxa sí o taxa no" i passe a centrar-se en el "com", tot i que veu dèficits tècnics i falta de concreció en el plantejament de Compromís "en aspectes molt rellevants".

Debat a les xarxes socials

Dimecres es va obrir el debat a les xarxes socials, després d'un tuit de Ferri en el qual demanava "parlar clar" i afirmava que "no és el moment de guardar en el calaix una bona idea com la taxa turística", tot amb un enllaç a un article d'opinió que versava sobre el tema.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, va respondre que quan es va plantejar l'oportunitat, ni Compromís ni PSOE van donar suport a la taxa i que "tant de bo ara sí es produïra una proposta de sostenibilitat turística, i no una disputa per banderes".

El vicesecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha defés en el seu compte personal que van oferir, "perquè és bo", un impost municipal discrecional per als ajuntaments i que es va descartar. Ha afegit que no accepten una taxa obligatòria en municipis com ara Benidorm, perquè creuen que "no és bo", ja que, segons Mata, com la majoria de pernoctacions es comercialitzen amb operadors turístics, "una variació mínima" del paquet global genera canvis en la tria de la destinació.

També et pot interessar

stats