Podem demana "passar pàgina" als seus candidats

La direcció del partit vol centrar-se en les eleccions de maig després de la crisi oberta per Errejón a Madrid.

La direcció del partit vol centrar-se en les eleccions de maig
La direcció del partit vol centrar-se en les eleccions de maig / Victor Lerena

Aquest dissabte ha sigut la primera reunió dels líders territorials de Podem per a les pròximes eleccions autonòmiques i europees del 26 de maig. Aquesta és la primera que han fet després que Íñigo Errejón va anunciar dijous que es presentarà a les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid de la mà de la formació de Manuela Carmena, Més Madrid. 

La seua absència en la reunió estava clara, ja que Podem no el reconeix com el seu candidat. El secretari d'Organització, Pablo Echenique, ha recordat que ell l'havia invitat, i ha explicat que és normal que no haja acudit a la cita perquè "ara està amb una altra formació".

Per la seua banda, la direcció de Podem ha demanat als seus candidats "passar pàgina" i centrar-se en les eleccions de maig, després de la crisi oberta per Errejón a Madrid. Echenique ha qualificat de "tristos" els últims dos dies i ha expressat la seua voluntat de seguir avant i començar a "mirar al futur" per tal de guanyar els pròxims comicis. De fet, aquesta trobada del comité de campanya tenia per objectiu parlar de l’estratègia política, encara que aquest cap de setmana els càlculs s'han centrat a tractar de veure com afectarà a la formació morada el divorci entre Errejón i Pablo Iglesias.

Aquesta crisi ha esclatat quan fa cinc anys que es va fundar la formació morada i a només quatre mesos de les eleccions. En la direcció de Podem han deixat clar que plantaran cara a Errejón i que presentaran una candidatura pròpia a la Comunitat de Madrid. 

També et pot interessar

stats