Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Podem demana que el govern central s'inspire en el "cas valencià" i entre en la cultura de pactes

Dalmau alerta que el pitjor que pot passar és repetir eleccions quan els espanyols han decidit que "volen un govern progressista i de coalició".

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem), ha instat que el futur govern d'Espanya s'inspire en el "cas valencià" i entre en la "cultura de pactes" i governs de coalició. Així, ha posat d'exemple el pacte del Botànic de la Generalitat entre PSPV, Compromís i Podem o el d'altres comunitats autònomes, com les Balears.

"Si no entrem ja en una cultura d'acords, pactes, coalicions i no entenem que les majories absolutes són una cosa del passat, estarem abocats a repetir permanentment eleccions", ha advertit Dalmau.

Sobre si veu trencades les negociacions entre el PSOE de Pedro Sánchez i Unides Podem de Pablo Iglesias, Dalmau ha remarcat que la seua prioritat són "els assumptes valencians", si bé ha reconegut que el que passa a Madrid "incidirà bastant" a la Comunitat Valenciana.

L'escenari actual obri, al seu juí, "una molt bona oportunitat" perquè un acord entre Unides Podem i el Partit Socialista permeta un govern de coalició com el de la Comunitat Valenciana, el de altres comunitats com  lesBalears i "sobretot el que ara hi haurà a Espanya".

En cas contrari, Dalmau ha alertat que "el pitjor que ens pot passar és repetir eleccions quan els espanyols ja han decidit que volen un govern progressista i un govern de coalició".

València