Podem demana explicacions a Cospedal i Casado per la vinculació amb Villarejo

Andrea Levy assegura que la direcció actual del PP “no té cap relació” amb l’excomissari.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari d'Organització, Pablo Echenique, en una reunió del Consell Ciutadà Estatal
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari d'Organització, Pablo Echenique, en una reunió del Consell Ciutadà Estatal / Mariscal (Efe)

El candidat de Podem a la presidència de la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, ha assegurat que l'exsecretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, i l’actual líder del partit, Pablo Casado, han de donar explicacions sobre la relació amb l'excomissari José Villarejo.

Aquest dimarts el diari digital Moncloa.com ha fet públiques unes gravacions en què se sent com el marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, organitzava una trobada a la seu del carrer de Gènova entre l'expolicia i l'exsecretària del PP l'any 2009. La gravació filtrada és l'abans i el després de la reunió. Per això no es descarten noves revelacions sobre el contingut d'aquella trobada en què, segons el diari digital, també van parlar de la situació judicial dels casos de corrupció.

D'aquesta manera, Errejón ha manifestat que Cospedal va ser la "gran valedora" de l'actual líder del PP en el congrés dels populars, i ha subratllat que ha d'explicar si va fer "tractes" amb Villarejo.

Sobre aquestes gravacions també ha parlat el líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha afirmat que Villarejo és "un símbol" d'una manera d'operar que ha existit durant anys a Espanya, i que "és necessari superar". Segons Iglesias, l'excomissari representa l'ús de "les clavegueres de l'Estat" per a atacar l'adversari polític, com va passar amb els independentistes catalans i amb Podem.

Per la seua banda, la sotssecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha assegurat que la direcció actual del partit "no té cap relació" amb José Villarejo. Així, ha valorat que "són qüestions del passat".

"Jo, si em permet, sobre aquest tema em remetré al comunicat de María Dolores de Cospedal. Qui denuncie fets que hagen constituït possibles delictes, si és que n'hi ha, que ho faça", ha dit Levy.

També et pot interessar

stats