Podem demana per carta a Joan Carles I que vaja al Congrés per a retre comptes

Sol·liciten al rei emèrit que comparega a petició pròpia després que la cambra baixa haja rebutjat una comissió d'investigació sobre els seus negocis.

El rei emèrit, Joan Carles I
El rei emèrit, Joan Carles I / Europa Press

El grup confederal d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea ha remés una carta a Joan Carles I en la qual demana al rei emèrit que comparega a petició pròpia en el Congrés per a retre comptes de les seues activitats.

En l'escrit "A l'atenció de Joan Carles I", els diputats del grup confederal conviden l'anterior cap de l'Estat que demane per iniciativa pròpia comparéixer, després que la mesa de la cambra baixa, amb els vots de PP, PSOE i Cs,  haja rebutjat en dues ocasions investigar els negocis del monarca emèrit, com demana Units Podem.

"Creiem que vosté té dret a donar la seua versió amb totes les garanties, i que el poble espanyol té també dret a escoltar-lo", expliquen en la carta. "El principal objectiu de la seua compareixença a petició pròpia en el Congrés dels Diputats seria avaluar la idoneïtat de la institució monàrquica per a afrontar la corrupció, i perquè cap institució de l'Estat faça de la irresponsabilitat un privilegi", conclou l'escrit.

ERC veu "positiu" que el rei emèrit done explicacions

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha valorat la carta i ha dit que és "positiu" que "una persona que cobra vuit milions d'euros públics a l'any i viu en un palau done explicacions en un lloc com aquest".

Per al PP és una "ocurrència típica" de Podem

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, creu que la carta que Podem ha enviat al rei emèrit és una de les ocurrències típiques d'un partit que no té molt més programa "més enllà de sostindre un govern que es cau a trossos".

Cs demana a Podem que deixe de jugar amb la legitimitat de les institucions

El secretari general del Grup Parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, ha afirmat  que la petició de Podem és "un altre intent de deslegitimar les institucions" i ha demanat a la formació morada que deixe "aquests jocs".

També et pot interessar

stats