Delgado es torna a reunir amb jutges i fiscals per a abordar les reivindicacions salarials

Exigeixen millores professionals, així com una major independència judicial i autonomia del Ministeri Públic.

Sessió de control al govern espanyol. Eduardo Parra (Europa Press)
Sessió de control al govern espanyol. Eduardo Parra (Europa Press)

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, torna a reunir-se aquest dijous amb les set associacions de jutges i fiscals per a reprendre el diàleg sobre les seues reivindicacions salarials.

Aquesta trobada s’emmarca com a continuació de la reunió que va tindre lloc el 19 de desembre, en la qual els representants de les quatre associacions de jutges i les tres de fiscals van tornar a exigir millores salarials i professionals, així com major independència judicial i autonomia del ministeri públic. 

Aquestes són les demandes principals que els membres de les carreres judicial i fiscal fa anys que defensen i que han portat a mobilitzar-se en dues ocasions en menys d’un any. De fet, en la primera va participar la ministra mateix, quan encara era fiscal.

Negociacions dels pressupostos

Delgado va citar les associacions fa un mes, quan els va manifestar que es trobava en plenes negociacions dels pressupostos amb la intenció d’aconseguir un increment de la massa salarial que es puga destinar a jutges i fiscals en conceptes de retribució variable, guàrdies i grups de població.

En aquest sentit, la titular de Justícia va posar sobre la taula la proposta d’incrementar el sou dels jutges i els fiscals de menor categoria, els que mantenen les pitjors condicions salarials en les dues carreres. 

També et pot interessar

stats