Delgado retrà comptes davant del Congrés pels àudios de Villarejo

És la tercera compareixença de la ministra de Justícia davant de la comissió de justícia en quatre mesos de mandat.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, en una foto d'arxiu
La ministra de Justícia, Dolores Delgado, en una foto d'arxiu / Europa Press

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, compareix aquest dimecres en la comissió de justícia del Congrés dels Diputats per a retre comptes per l'enregistrament filtrat de la conversa que va mantindre el 2009 amb el comissari jubilat José Manuel Villarejo. S'hi pot sentir que va qualificar de ‘‘maricón’’ el seu company en el Consell de Ministres Fernando Grande-Marlaska, i en la qual assegurava que preferia un ‘‘tribunal d'homes’’. 

La titular de Justícia compareix a petició pròpia, encara que també ho havien sol·licitat el PP i Ciutadans, per a oferir explicacions sobre els enregistraments publicats pel digital Moncloa.com, que, segons va afirmar, estan manipulats perquè són ‘‘trossets solapats i apegats’’.

Delgado, que ha evitat fer declaracions públiques en aquestes últimes dues setmanes, va assegurar que aquestes filtracions eren un ‘‘atac institucional’’. De fet, en un dels diferents comunicats sobre la trobada amb Villarejo va acusar el policia d'haver creat una ‘‘estratègia processal’’ consistent a ‘‘atacar l'estat’’, cosa que ha negat la defensa de l'excomissari.

No accepta ‘‘el xantatge de ningú’’

La ministra sempre ha rebutjat presentar la dimissió per aquests fets cada vegada que l'oposició l'ha instada a fer-ho. ‘‘Ni aquest govern socialista, ni aquesta ministra acceptaran el xantatge de ningú’’, va dir durant una interpel·lació parlamentària.

La d'aquest dimecres serà la tercera compareixença que Delgado fa davant de la Comissió de Justícia, des que va prendre possessió del càrrec, el 7 de juny.

Aquest dimarts, el ple del Congrés ja ha aprovat petició de dimissió de Delgado amb els vots a favor del PP i Ciutadans, i l'abstenció d'Units Podem. 

També et pot interessar

stats