Delgado promet el càrrec com a fiscal general

El PP recorrerà al Tribunal Suprem contra el nomenament de l’exministra de Justícia.

Dolores Delgado jura el càrrec davant el rei Felip VI i el president Pedro Sánchez al palau de La Zarzuela
Dolores Delgado jura el càrrec davant el rei Felip VI i el president Pedro Sánchez al palau de La Zarzuela / Fernando Alvarado (Efe)

La nova fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, ha promés aquest dimarts el càrrec davant del rei en un acte celebrat al Palau de la Zarzuela al qual han assistit el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

“Promet per la meua consciència i el meu honor complir fidelment les obligacions del càrrec de fiscal general de l’Estat, amb lleialtat al rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat”, ha pronunciat Delgado davant d’un exemplar de la Constitució obert per l’article 124, relatiu al ministeri fiscal.

Delgado ha promés el càrrec sense la presència de símbols religiosos. La possibilitat que en aquesta mena d’actes estiguen presents o no la Bíblia i el crucifix és una opció que des de l’inici del regnat de Felip VI poden elegir els que prometen o juren els càrrecs. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha estat present també al Palau de la Zarzuela com a notari major del Regne.

El PP recorrerà contra el nomenament

Per la seua banda, el PP ha avançat que recorrerà al Tribunal Suprem contra el nomenament de Delgado com a fiscal general per “no complir els criteris d’idoneïtat, neutralitat i imparcialitat requerits per al càrrec”. Així ho ha anunciat la portaveu del grup parlamentari popular, Cayetana Álvarez de Toledo.

També et pot interessar

stats