Delgado defén en el Congrés la seua idoneïtat per a ser fiscal general de l'Estat

L'exministra de Justícia ha defés el seu antic càrrec: "No és una feblesa sinó una fortalesa".

Dolores Delgado durant en una compareixença en una imatge d'arxiu, quan era ministra de Justícia
Dolores Delgado durant en una compareixença en una imatge d'arxiu, quan era ministra de Justícia / Eduardo Parra (Europa Press)

Dolores Delgado ha fet un últim intent per a convéncer l'oposició de la seua independència del govern i la idoneïtat per a ser fiscal general de l'Estat, últim tràmit previ al seu nomenament. L'exministra de Justícia ha defés l'experiència adquirida en el seu antic càrrec durant la seua compareixença davant la Comissió de Justícia: "No és una feblesa sinó una fortalesa".

Delgado ha emprat el seu discurs inicial en la cambra baixa a defendre amb fermesa els seus trenta anys d'experiència com a fiscal de carrera, on es va especialitzar en la lluita contra el narcotràfic i va arribar a ser la coordinadora de Terrorisme en l'Audiència Nacional.

L'exministra va superar el tràmit del Consell General del Poder Judicial, que es va dividir en avalar el seu nomenament: dotze vots a favor i set en contra. Pel que fa al suport polític, mentre que l'oposició creu que la designació de Delgado està motivada per la intenció de l'executiu de "desjudicialitzar" el conflicte català, el PSOE reivindica l'extensa carrera com a fiscal de l'exministra i subratlla l'autonomia dels fiscals.

Per la seua banda, Unides Podem tot i que van ser molt crítics amb Dolores Delgado quan es van desvelar els àudios amb l'excomissari Villarejo, han optat, una vegada conformat el govern, per donar-li un vot de confiança.

També et pot interessar

stats