Degoteig de baixes en Ciutadans per no facilitar la investidura de Sánchez

El cap de llista al parlament d'Astúries segueix a Roldán i a Nart i renuncia a l'escó per discrepàncies amb la política de pactes.

Toni Roldán, Javier Nart i el candidat de Ciutadans al parlament asturià, Juan Vázquez
Toni Roldán, Javier Nart i el candidat de Ciutadans al parlament asturià, Juan Vázquez

Tercera baixa en Ciutadans en el que va de jornada. El cap de llista de la formació en les eleccions autonòmiques d'Astúries, Juan Vázquez, ha anunciat que renuncia a l'escó en el parlament regional per discrepàncies amb la política de pactes que està duguent a termini Ciutadans, segons han assenyalat fonts del partit. 

L'eixida de Vázquez se suma a l'abandonament de l'eurodiputat Javier Nart i el fins ara portaveu adjunt al Congrés Toni Roldán. Els dos han criticat el viratge a la dreta de la formació de les últimes setmanes, en tancar pactes de govern a diverses autonomies i municipis amb presència del partit d'ultradreta Vox. 

Juan Vázquez, que hores abans havia abans havia pres possessió de l'escó en la sessió constitutiva del parlament asturià, ha convocat els periodistes per a anunciar la dimissió després que l'executiva de Ciutadans haja ratificat que no investiria Pedro Sánchez com a president del govern i haja rebutjat començar una negociació amb el PSOE. 

L'exrector de la Universitat d'Oviedo es va presentar com a independent en les eleccions i ja havia mostrat disposició a buscar acords amb el futur govern socialista d'Astúries per a donar estabilitat i es va aliar amb la postura de l'exprimer ministre francés Manuel Valls entorn de la política de pactes de Ciutadans. 

L’exsecretari de Programes a Múrcia també abandona

La crisi interna de Ciutadans continua agreujant-se. El que va ser secretari de Programes de la formació a Múrcia, Miguel López Bachero, també ha anunciat que es dona de baixa del partit que encapçala Albert Rivera. En un breu comunicat ha dit que es tracta d’un dia “trist” per a aquells que confiaven “en el caràcter progressista i regenerador” de Ciutadans. Bachero ja havia abandonat en setembre el seu càrrec, però aquest dilluns ha fet efectiva la petició de baixa del partit. 

També et pot interessar

stats