El defensor del poble reclama garantir el vot dels espanyols a l'estranger

La institució assegura que fa anys que reben queixes relatives al vot pregat.

El defensor del poble reclama garantir el vot dels espanyols a l\'estranger
El defensor del poble reclama garantir el vot dels espanyols a l'estranger
21 d'octubre 2019 - 23:24

El defensor del poble en funcions, Francisco Fernández Marugán, ha reclamat a l'administració que pose tots els mitjans al seu abast per a garantir el vot dels espanyols residents a l'estranger en les pròximes eleccions generals. Com assegura la institució, fa anys que reben queixes relatives al vot pregat i escrits que posen de manifest les dificultats per a la recepció de la documentació necessària per a exercir el vot des de l'estranger.

Així, Fernández Marugán considera que el pròxim parlament hauria de prioritzar la reforma de la llei orgànica del règim electoral general (Loreg) per a facilitar i millorar el vot dels espanyols que viuen fora de casa en futurs processos electorals. La institució aposta per emprar les noves tecnologies per a millorar la recepció de la documentació, ja que els sistemes postals dels diferents països on resideixen ciutadans espanyols no funcionen amb la mateixa eficàcia.

Proposa, per exemple, ampliar el període que tenen els electors per a la remissió del vot per correu; així com articular un procediment alternatiu, basat en l'ús de les noves tecnologies, que permeta obviar les incidències que poden experimentar els enviaments postals en passar per les mans de més d'una administració de correus.

També et pot interessar

stats