La defensa de Zaplana demana la nul·litat de les actuacions del cas Erial

Al·lega que els documents que l'incriminen van ser trobats en data posterior a la venda del pis on es van localitzar.

L'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu

La defensa de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha demanat la nul·litat de les actuacions realitzades en el cas Erial

Els advocats de Zaplana argumenten, entre altres motius, que els documents que presumptament l'incriminen tenen data posterior al moment en què el matrimoni Zaplana va vendre la vivenda on suposadament es van trobar, segons ha avançat La Razón. També  sol·liciten que no es difonguen els escorcolls de la Guàrdia Civil sobre el també exministre de Treball.

Els documents estavan en mans de Marcos Benavent, l'autoanomenat ionqui dels diners, i van ser interceptats en un escorcoll al despatx del seu advocat en el marc del cas Imelsa. Entre aquesta documentació hi ha l'anomenat "full de ruta" que per als investigadors de la Guàrdia Civil relaciona l'expresident amb les adjudicacions fraudulentes de les concessions de l'ITV de 1997 i del Pla Eòlic de 2013

Segons va declarar Benavent, aquesta documentació li va arribar mitjançant un antic inquilí que vivia de lloguer al pis dels Zaplana, el qual els havia trobat en un sobre dins la caixa forta de l'immoble. L'expresident va declarar en seu judicial que la data en què els va trobar va ser al voltant de 2007, mentre que Zaplana va vendre la vivenda al 2006. A aquesta diferència de dates apel·la ara la defensa del també exministre de Treball.

L'advocat de Zaplana també qüestiona un document manuscrit relatiu a una sociedad de Carlos de Paz que conté una data de depòsit en el registre mercantil diferent de la que suposadament es va efectuar realment. 

L'expresident Eduardo Zaplana va ser posat en llibertat provisional el passat 7 de febrer després de passar huit mesos en presó preventiva al centre penitenciari de Picassent, encara que des del 18 de desembre va passar el període de privació de llibertat a l'Hospital la Fe, per al seguiment de la leucèmia que pateix. En el marc del cas Erial s'investiga Zaplana pels delictes de blanqueig de capitals, suborn, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, frau en la contractació i associació il·lícita per al cobrament de comissions per adjudicacions públiques.

També et pot interessar

stats