Defensa gastarà enguany 1.176 milions d'euros per a missions en l'exterior

Espanya participa actualment en 16 missions navals, terrestres i aèries amb 2.512 efectius.

Margarita Robles durant la seua compareixença en la Defensa del Congrés aquest dimarts. Javier Lizón (Efe)
Margarita Robles durant la seua compareixença en la Defensa del Congrés aquest dimarts. Javier Lizón (Efe)

El Ministeri de Defensa preveu gastar enguany 1.176 milions d'euros en les missions en l'exterior, un 6,9 per cent més que en 2018. Ho ha anunciat aquest dimarts la ministra Margarita Robles, que ha defés la contribució de les forces armades a la seguretat, la llibertat i la pau en el món.

Robles ha destacat en la comissió de Defensa del Congrés que el compromís d'Espanya per a 2019 és mantindre un esforç similar a 2018, amb "els mateixos escenaris i els mateixos objectius".

Espanya participa actualment en setze missions navals, terrestres i aèries amb un total de 2.512 efectius, que al llarg de 2018 van ser més de 10.000 amb totes les rotacions de personal.

Les operacions en l'exterior de les forces armades espanyoles es desenvolupen principalment sota la bandera de Nacions Unides, de la Unió Europea, l'OTAN o mitjançant la col·laboració bilateral amb altres països.

Amb un total de 1.836 efectius desplegats l'any passat, la missió del Líban, que es desenvolupa en el marc de l'ONU, va ser la més nombrosa i actualment compta amb 610 membres. 

Espanya està present també amb Nacions Unides a Colòmbia, on participa amb huit observadors internacionals en la missió política de verificació de l'acord final de pau entre el govern i la guerrilla de les FARC.

En el marc de la UE, participa en totes les missions militars que es desenvolupen en el continent africà, amb desplegaments a Mali, República Centreafricana, Somàlia, el Senegal i Gabon, així com en les operacions que tracten d'impedir el tràfic il·legal de persones enfront de les costes de Líbia i la pirateria en l'oceà Índic.

I sota la bandera de l'OTAN contribueix a la lluita contra el terrorisme a l'Afganistan i l'Iraq, així com a operacions de dissuasió als estats bàltics, Turquia i el Mediterrani. 

També et pot interessar

stats