Defensa garanteix que el govern central "no deixarà a l'estacada" a les drassanes de Navantia

Margarita Robles assegura que el contracte de cinc embarcacions de guerra per a l'Aràbia Saudita no està en risc per la suspensió de la venda de 400 bombes al país àrab.

Margarita Robles compareix en la Comissió de Defensa del Senat per a explicar les línies generals de la política del seu departament
Margarita Robles compareix en la Comissió de Defensa del Senat per a explicar les línies generals de la política del seu departament / Kiko Huesca (Efe)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que el Govern d’Espanya no deixarà “a l'estacada” als treballadors de Navantia i que està convençuda que un país “seriós” com l'Aràbia Saudita no vincularà la suspensió del contracte de 400 bombes anunciada fa una setmana per l’executiu amb la comanda cinc corbetes de guerra a les drassanes espanyoles.

Robles ha fet aquestes declaracions davant la Comissió de Defensa del Senat, on ha insistit que el govern espanyol “no en té cap constància, més allà d'alguna maledicència” que els dos contractes estiguen connectats. 

La construcció de les cinc embarcacions de guerra està valorada en prop de dos mil milions d’euros i donaria treball a vora 6.000 treballadors. 

Durant la seua compareixença al Senat la ministra també ha criticat que s’estiga introduint “la por en el cos als treballadors”, en relació amb certes informacions que apunten a la possibilitat que aquest contracte milionari estiga en risc. 

Tanmateix, els treballadors de Navantia hi desconfien i de manera preventiva han anunciat un calendari de mobilitzacions com a mesura de pressió; protestes que definiran en una reunió a primera hora de demà dimarts. “No ens creurem res fins que no vegem la xapa” ha arribat a assenyalar aquest matí Jesús Peralta, el president del comité d’empresa de les drassanes. 

També et pot interessar

stats