La defensa de Clara Ponsatí vol citar a declarar Sánchez i Rajoy

Aquest divendres comença la vista preliminar del juí d'extradició de la política a Espanya.

La defensa de Clara Ponsatí vol citar a declarar Sánchez i Rajoy
La defensa de Clara Ponsatí vol citar a declarar Sánchez i Rajoy
12 de desembre 2019 - 14:33

La defensa de la política catalana, Clara Ponsatí, vol citar a declarar juristes, organismes de drets humans i polítics espanyols, entre els quals es podrien trobar l'actual president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el seu predecessor, Mariano Rajoy, en la vista preliminar del juí per extradició a Espanya en relació amb el referèndum il·legal de 2017 sobre la independència de Catalunya, que comença aquest divendres a Edimburg (Escòcia).

L'advocat, Aamer Anwar, vol requerir la presència d'uns polítics "acusats d'infringir l'estat de dret per a perseguir persones que l'únic delicte que han comés ha sigut protestar pacíficament i demanar la independència". A més, assegura que es tracta d'un delicte "arcaic", fet que podria equiparar-se en la legislació escocesa al de "traïció".

En l'euroorde emesa pel Tribunal Suprem al novembre, la justícia espanyola reclama Ponsatí per un delicte de sedició. La política es va entregar a una comissaria d'Edimburg, on va la van posar en llibertat sense cap condició ni fiança econòmica i sense haver d'entregar el seu passaport.

En la vista preliminar s'espera que es concreten més detalls sobre la data d'inici del juí, programat per a la primavera de 2020.

També et pot interessar

stats