Declaren els nous investigats en la causa per la presumpta ocultació de béns de Carlos Fabra

El gestor de Fabra, el president de Facsa, i l 'expresident de la Cambra de Comerç de Castelló, entre les persones citades.

L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ix del jutjat
L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ix del jutjat / À Punt NTC

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Castelló de la Plana ha citat a declarar aquest dilluns més persones investigades en la causa per la presumpta ocultació de patrimoni de l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. Maniobres que, suposadament, l'exdirigent popular va fer per a evitar fer front a les responsabilitats econòmiques derivades de la condemna a presó per quatre delictes fiscals en el conegut com cas Naranjax.

Des de les 10 del matí el magistrat Jacobo Pin interrogarà, entre altres, el gestor de la família de Fabra, Miguel Izquierdo. El fill de l'expresident de la Diputació, Borja Fabra, va justificar en suposades instruccions d'Izquierdo algunes de les operacions amb fons que va rebre a societats i comptes al seu nom, però que el magistrat associa en realitat a son pare, segons recull el sumari.

En la ronda de declaracions també hi ha l'empresari Enrique Gimeno, el president de Societat de Foment Agrícola de Castelló (Facsa), que haurà d'explicar l'aval d'1,2 milions que l'empresa del cicle integral de l'aigua va emetre a favor de Fabra. Gimeno va ser condemnat en la peça de la Gürtel relacionada amb el finançament il·legal del PP durant les campanyes electorals de 2007 i 2008.

També han citat l'expresident de la Cambra de Comerç de Castelló de la Plana, Salvador Martí, i la seua dona, María Carmen Almenar, a més d'un empleat de l'entitat, Justo Palomares. El matrimoni haurà d'aclarir l'emissió de dos xecs per un valor de 125.000 euros que presumptament van ingressar en comptes de l'exdirigent popular, que formava part de la directiva de la Cambra de Comerç.

Per la seua banda, Palomares va assegurar, davant un requeriment del jutge, que Fabra li va encarregar que cobrara en efectiu, en una oficina bancària de Benicàssim, xecs del compte del seu fill, Borja Fabra.

La causa investiga 27 persones, molts dels quals són empresaris, i entre els quals destaca al nom del president del Villareal CF, Fernando Roig, i del seu fill. El magistrat també ha demanat explicacions al Partit Popular de Castelló de la Plana i a la Diputació Provincial per préstecs i pagaments a comptes de societats presumptament vinculades a l'expresident de la corporació provincial.

També et pot interessar

stats