Declaren 5 testimonis en el cas de l'exassessor del PP d'Alacant vinculat a Nerea Belmonte

Estan citats aquest divendres per la fiscalia en el marc de la investigació per la contractació de Miguel Ángel Redó.

L'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala
L'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala

La fiscalia ha citat a declarar aquest divendres cinc testimonis dins de la investigació per la contractació de l'exassessor Miguel Ángel Redó per part de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alacant, del Partit Popular.  

Els testimonis són un comandament de la Policia Local, responsables de Creu Roja i l'empleat d'un poliesportiu municipal a qui Redó va visitar  -va ser acomiadat amb posterioritat- acompanyat de la regidora trànsfuga Nerea Belmonte.

L'oposició d'esquerres del consistori (PSPV-PSOE, Compromís i Guanyar) van denunciar davant de la fiscalia el fitxatge de Redó en considerar que va ser una contraprestació pel vot en blanc de Belmonte que va permetre al PP aconseguir l'alcaldia d'Alacant a l'abril.

L'assessor va ser acomiadat un mes després de ser contractat i adscrit a la Regidoria d'Infraestructures per la "pèrdua de confiança" de l'alcalde, Luis Barcala (PP).

Per a la investigació, ja han declarat en qualitat de testimonis tant Redó com l'edil d'Infraestructures, Israel Cortesa; i el cap de gabinet d'Alcaldia, Vicente López.

El tinent fiscal de l'Audiència d'Alacant, José Llor, que està encarregat de la investigació, preguntarà aquest divendres als testimonis citats sobre els temes que van tractar amb l'edil trànsfuga i l'antic assessor municipal.

En la seua declaració davant Llor, el setembre passat, Redó va admetre haver acompanyat Belmonte a veure aquests treballadors municipals o de Creu Roja, però va desvincular aquestes visites de les seues funcions com a assessor.

El fiscal haurà de determinar en les pròximes setmanes si aprecia indicis de delicte en la denúncia presentada per l'oposició i remetrà el cas als jutjats o, al contrari, arxiva les diligències.

També et pot interessar

stats