Declaració conjunta de tots els partits contra els 18 macrodepòsits al port d'Alacant

Els cinc grups municipals en l'Ajuntament acorden fer una modificació d'usos en el recinte portuari per a evitar-ne la instal·lació.

Declaració conjunta de tots els partits contra els 18 macrodepòsits al port d\'Alacant
Declaració conjunta de tots els partits contra els 18 macrodepòsits al port d'Alacant

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat una declaració conjunta de tots els grups polítics del consistori en contra del projecte que pretén instal·lar els 18 macrodepòsits de combustible al port. 

La proposta, presentada pel regidor de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, ha sigut consensuada pels cinc grups municipals del consistori (PSOE, PP, Guanyar Alacant, Ciutadans i Compromís). És una declaració institucional contra la instal·lació d'aquests macrodepòsits que incorpora totes les aportacions dels grups polítics. El document té set acords i insta l'Autoritat Portuària d'Alacant perquè modifique el Pla d'utilització d’espais portuaris.

En aquest sentit, Maricarmen de España, portaveu de l'Ajuntament i regidora d'Urbanisme confia que el consens prospere. "Cal treballar en la modificació d'usos que impedirà que aquest tipus d'instal·lacions, que no són gens beneficioses per a la ciutat, es puguen construir tan prop de la ciutat, cosa que afecta directament els ciutadans", explica. 

L'empresa que gestiona l'ampliació sud del port, Terminals Marítimes del Sud-est, ha sol·licitat poder instal·lar depòsits de combustible amb capacitat de fins a 700.000 metres cúbics. El projecte està encara en fase d'al·legacions, però els veïns dels barris del port hi manifestaren el seu rebuig des del primer moment.

També et pot interessar

stats