El debat sobre l'exhumació de Franco es trasllada a les Corts

Els grups del Botànic saluden el trasllat de les restes, mentre l'oposició marca distàncies.

D'esquerra a dreta, Ximo Puig, Isabel Bonig, Fran Ferri, Mercedes Ventura, María de los Llanos i Naiara Davó
D'esquerra a dreta, Ximo Puig, Isabel Bonig, Fran Ferri, Mercedes Ventura, María de los Llanos i Naiara Davó

L'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos ha motivat el pronunciament dels representants polítics a les Corts durant la sessió de control al Consell. 

Puig: s'acaba una situació ignominiosa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, considera que l'exhumació de Francisco Franco fa d'aquest dijous un dia "històric" perquè posa fi a "una situació d'ignomínia". Puig ha manifestat la seua satisfacció per la retirada de les restes del dictador d'un "espai de referència pública" i ha contextualitzat la decisió del govern de Pedro Sánchez en "l'esperit constitucional de reparar el dret de milers de víctimes".

Ferri: "s'exhuma un dictador, un criminal i un corrupte"

"Hui s'exhuma un dictador, un criminal i un corrupte" ha escrit el síndic de Compromís, Fran Ferri, en el seu canal de Twitter. El diputat considera l'exhumació  "una bona notícia" però ha recordat que Espanya és el segon país del món "amb més morts a les cunetes", una situació que considera "inacceptable" i per a la qual ha exigit "memòria i reparació".

Davó: "tenim una democràcia més justa i més forta"

Per la seua banda, la síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, saluda l'exhumació de les restes del dictador, perquè al seu juí contribueix a fer que Espanya tinga "una democràcia més forta, més justa i reparadora".

Bonig fa un reconeixement als que donaren la vida per Espanya 

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha evitat pronunciar-se explícitament sobre a l'exhumació, però ha aprofitat la seua intervenció a la tribuna per a fer un "reconeixement públic a tots els espanyols i espanyoles que des de posicionament ideològics diferents van donar la vida i el seu treball i esforç per la idea d'Espanya que pensaven que era la millor".

Ventura: "espere que es lleven a Franco del cap" 

La diputada de Ciutadans, Mercedes Ventura, ha criticat la sobrepresència de les controvèrsies relatives a la memòria història en el debat públic, en contrast amb la falta d'atenció que reben altres temes. "Hui hem tret Franco del Valle de los Caídos, però espere que se'l puguen traure del cap algun dia", ha dit. 

Llanos: el PSOE ha contractat Franco per a la campanya electoral

En un to més irònic, la diputada de Vox, María de los Llanos, ha criticat l'electoralisme que a parer seu acompanya la decisió de l'executiu de Pedro Sánchez. "Tan malament està el Partit Socialista què ha hagut de contractar Franco per a la campanya electoral?", ha dit.

També et pot interessar

stats