El primer debat electoral accentua els blocs a esquerra i dreta

Catalunya, les reformes fiscals i els possibles pactes han monopolitzat un debat en què no s'ha parlat de finançament autonòmic.

El primer dels debats a quatre entre els principals candidats a La Moncloa ha deixat clars els dos blocs a esquerra i dreta, tot i que sense compromisos previs de pactes. Un primer debat a quatre sense un clar guanyador i amb poques sorpreses.  Catalunya, les reformes fiscals i els possibles pactes han monopolitzat un debat en què no s'ha parlat de finançament autonòmic i s'ha fet poc de feminisme.

Pablo Casado i Albert Rivera han coincidit a l'hora d'acusar el president del govern espanyol de posar en risc la unitat d'Espanya per pactar amb l'independentisme i li han demanat que diga si indultarà els responsables del procés. A més, també han atacat Pedro Sánchez amb arguments similars en política fiscal o en mesures socials.

Sánchez, per la seua banda, ha invocat la foto de Colón per a advertir sobre un possible pacte de PP i Ciutadans amb la ultradreta, i li ha fet l'ullet més d'una vegada a Pablo Iglesias quan ha "empatitzat" amb ell pel cas d'espionatge o quan li ha agraït el suport d'Unides Podem a les seues mesures socials.

Per la seua banda, el líder de Podem ha dit que se sent "decebut" perquè el cap de l'executiu espanyol no ha contestat a la seua pregunta de si està disposat a pactar amb Ciutadans després de diumenge.

À Punt organitza aquest dijous, dia 25, a partir de les 10 de la nit, un debat entre els candidats i les candidates a presidir la Generalitat. Demà dimecres 24, À Punt també ha preparat un debat entre les principals candidatures valencianes a les eleccions generals.    

També et pot interessar

stats