El debat d’investidura de Pedro Sánchez començarà el 22 de juliol i es votarà el 23

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, fa pública la data després d’una conversa telefònica amb el candidat socialista

VÍDEO | El debat d’investidura de Pedro Sánchez començarà el 22 de juliol i es votarà el 23

El 22 de juliol és la data escollida per a iniciar el debat d’investidura al Congrés dels Diputats del candidat del PSOE a la presidència del govern central, Pedro Sánchez. La votació es produirà un dia després, el 23 de juliol. Així ho ha fet públic la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, després d’una conversa telefònica amb Sánchez, que es troba a Brussel·les participant en les reunions de caps d’estat i de govern de la Unió Europea per a renovar els alts càrrecs de les institucions europees. 

La presidenta del Congrés ha explicat que el debat s'iniciarà amb la intervenció del candidat Pedro Sánchez el dilluns, 22 de juliol, a les 12 hores. A les 16 hores es reprendrà la sessió amb la intervenció dels grups de major a menor. El debat continuarà el dimarts, dia 23, on es durà a terme la votació. En cas que Sánchez no obtinguera la majoria necessària, la votació es tornarà a realitzar, 48 hores després, el dijous dia 25. 

Segons Batet, “el principal és que hui s'anuncia una data amb un objectiu clar, que aquesta investidura prospere", i es derive del debat una investidura i l'atorgament de la confiança per part de la cambra del Congrés dels Diputats al candidat i president en funcions Pedro Sánchez.

Un temps per a negociar amb la resta de grups 

A més, la presidenta del Congrés ha indicat que aquesta data permet donar també uns dies més perquè el candidat “tinga l'oportunitat de parlar amb els diferents grups parlamentaris i garantir la seua investidura i un govern per a Espanya”. Així, Batet ha dit que ni ella ni Sánchez han contemplat la repetició d'eleccions, sinó que la data era millor per a tot el contrari: “El país necessita un govern al més prompte possible”.

Batet ha avançat que la seua intenció és convocar la Diputació Permanent per a la seua constitució el dia 23 de juliol després de la primera votació. “L'objectiu és que tant la constitució de la diputació com les comissions tinguen un consens entre els grups”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats