Darias i Iceta prometen els càrrecs ministerials davant de Felip VI a La Zarzuela

La nova ministra de Sanitat seguirà “la senda traçada per Illa”, mentre que Iceta treballarà per l'Espanya “unida i plural”.

Presa de possessió dels nous ministres presidida pel rei
Presa de possessió dels nous ministres presidida pel rei / Twitter: @CasaReal

La nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, han promés aquest dimecres els seus càrrecs davant de Felip VI al Palau de la Zarzuela amb un exemplar de la Constitució com a testimoni. Després de la cerimònia amb el rei, ha tingut lloc el traspàs de carteres als respectius ministeris. És la primera remodelació que el president, Pedro Sánchez, escomet en el govern de coalició des que va començar a funcionar fa un any.

Sense presència de símbols religiosos, com ha sigut habitual en les últimes ocasions en què ha tingut lloc aquest acte, Darias i Iceta han assumit les noves responsabilitats al saló d'audiències en presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, com a notari major del Regne.

Després de la lectura dels decrets de nomenament, primer ha sigut Iceta qui ha promés lleialtat al rei com a nou titular de Política Territorial i Funció Pública, departament en en què substitueix Darias. A continuació, ha sigut el torn de la política canària, que relleva al capdavant de Sanitat Salvador Illa després de la seua renúncia per a bolcar-se en la candidatura del PSC a les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Tots dos han posat la mà dreta damunt de l'exemplar de la Constitució, obert per l'article 100, relatiu al procediment sobre nomenament de càrrecs, per a assumir les seues funcions respectives. "Promet complir fidelment les obligacions del càrrec de ministra de Sanitat amb lleialtat al rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat, així com mantindre el secret de les deliberacions del Consell de Ministres", ha sigut la promesa de la ministra.

Complit el tràmit, Felip VI els ha donat l'enhorabona i ha posat amb ells davant dels mitjans gràfics al costat de Sánchez i Campo. A continuació, tindrà lloc el traspàs de carteres.

Darias seguirà “la senda traçada” per Illa al capdavant de Sanitat

La nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que seguirà “la senda traçada” pel seu predecessor, Salvador Illa, amb el reforç de “la cooperació i les decisions compartides”, i s'ha mostrat convençuda de la victòria “en la guerra sense treva” contra la pandèmia.

Darias s'ha expressat d'aquesta manera en el seu discurs després de recollir de la mà d'Illa la cartera de Sanitat en una cerimònia, en la seu del ministeri, a la qual han acudit el vicepresident segon de l'executiu, Pablo Iglesias, la ministra de Defensa, Margarita Robles, així com la presidenta del Congrés, Mertixell Batet.

Iceta treballarà per l'Espanya unida i plural

El nou ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha assumit el seu càrrec defenent Espanya “com és, diversa, plural i unida”, compromés amb la Constitució i afirmant que és un home de “concòrdia i acord” i que així actuarà en aquesta responsabilitat. El ministre ha insistit que vol una Espanya “forta en la seua unitat i orgullosa en la seua diversitat” i ha considerat que “no hi ha fortalesa més sòlida que la que sorgeix del compromís i el diàleg”.

Iceta ha pres possessió en un acte en el ministeri al costat de la fins ara responsable d'aquest departament i nova ministra de Sanitat, Carolina Darias. Després de recollir la cartera, Iceta, que ha agraït la confiança demostrada per Pedro Sánchez, ha saludat en totes les llengües cooficials i ha assenyalat que continuarà amb el mateix esperit de Darias de fomentar la cogovernança i la modernització de l'administració pública.

També et pot interessar

stats