Dalmau presenta a Brussel·les el Pla de l'Hàbitat de la Generaalitat

Aposta per reduir un 35% les emissions de CO2 que provenen dels edificis de les ciutats.

Dalmau presenta a Brussel·les el Pla de l\'Hàbitat de la Generaalitat
Dalmau presenta a Brussel·les el Pla de l'Hàbitat de la Generaalitat
22 de gener 2020 - 15:07

El vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat a Brussel·les el Pla de l'Hàbitat 20-30 de la Generalitat, que serà el full de ruta cap a "un hàbitat just, verd i saludable".

Ho ha fet en el Sherpa Project, un projecte impulsat per la Generalitat, l'objectiu del qual és promoure i facilitar la rehabilitació energètica dels edificis dels governs regionals en l'àrea mediterrània. Així, ha anunciat que la Generalitat ha auditat més de 15 edificis entre col·legis, hospitals, instituts i centres de salut, per a planificar la rehabilitació energètica d'una forma més eficient.

Dalmau ha explicat que el diagnòstic fet ha xifrat en 88.000 les llars valencianes que en 2019 necessitaven ajuda per a accedir a un habitatge, per això es proposa que per a 2030 es creen 32.000 habitatges socials nous.

A més, assegura que l'objectiu del Consell és tindre ciutats i comunitats sostenibles, ja que els edificis són responsables del 40% de les emissions de CO2, i el consum i les emissions mitjanes de calefacció i refrigeració per habitatge és quasi 14 vegades superior a les àrees fredes que a la costa. Per això, ha proposat reduir el consum d'energia primària un 35% per a aconseguir els objectius de l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia per a 2030.

També et pot interessar

stats