Dalmau planteja un nou estatut que vincule les inversions públiques amb el sòl poblacional

El candidat de Podem a la presidència de la Generalitat diu que “cal posar fi a una discriminació política” d’Alacant.

Rubén Martínez Dalmau en 'À Punt NTC Matí'

El candidat de Podem a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha plantejat aquest divendres un nou Estatut d’Autonomia amb un sistema electoral basat en la circumscripció única que vincularia les inversions públiques amb el sòl poblacional.

Dalmau ha fet una parada a Alacant en la gira que està fent per a conéixer les reivindicacions de col·lectius socials, on s’ha reunit amb el veïnat del barri de Sant Blai que reclamen, des de fa més de 30 anys, el Parc Central. 

El candidat de la formació morada ha avançat que el programa electoral per als comicis del 26 de maig inclourà una proposta per a crear un nou estatut amb l’objectiu que siga “verdaderament emancipador, integrador i participatiu” i que “protegisca la relació entre població i inversió pública”. A més, Dalmau ha dit que el nou estatut hauria “de posar fi a una discriminació política” d’Alacant. 

Pel que fa a les negociacions amb Esquerra Unida per a les llistes autonòmiques i locals conjuntes, Dalmau ha dit que és el moment perfecte per a arribar a un acord, tot i que no s’ha pronunciat respecte a la data. A Alacant, el número 3 per Esquerra Unida està pendent de les negociacions en l’àmbit autonòmic. 

També et pot interessar

stats