Dalmau denuncia “pressions i amenaces públiques i privades” pel decret per a l'ampliació d'habitatge públic

Parlem amb el vicepresident segon i conseller d'habitatge després de fer pública la seua denúncia a través de Twitter.

El vicepresident Dalmau, aquest divendres en la roda de premsa posterior a l'aprovació del decret

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha denunciat aquest diumenge en les seues xarxes socials que des de l'aprovació del decret llei per a l'ampliació d'habitatge públic mitjançant tanteig i retracte “no s'han detingut les pressions i amenaces” contra la seua persona, “tant públiques com privades, per part dels poders fàctics que defensen els fons d'inversió”.

La denúncia de Dalmau, a través d'un 'fil' de Twitter, es produeix després que el 5 de juny el ple del Consell aprovara un decret llei que amplia les condicions en què les administracions poden adquirir immobles per a destinar a habitatge públic mitjançant el dret de tanteig i retracte. Amb aquesta normativa, l'administració podrà adquirir habitatges procedents d'execucions per impagament de la hipoteca o aquelles que es transmeten en grans operacions immobiliàries, augmentant el parc públic per a poder donar resposta a les situacions d'emergència residencial.

Dalmau ha ressaltat que la normativa “ajudarà a augmentar el parc públic de la Generalitat i dels ajuntaments, com recomana el Banc d'Espanya” i “va comptar amb la participació dels agents involucrats, organitzacions socials i empresarials, operadors jurídics i experts varis”.

Així, ha defensat que el decret “va ser àmpliament participat i es van tindre en compte totes les recomanacions que van ajudar a millorar-lo”. “Sempre amb diàleg”, ha insistit.

El vicepresident ha posat en valor que el decret llei permet a les administracions públiques “actuar amb preferència en transmissions d'habitatges com les adquirides mitjançant dació en pagament, procés judicial d'execució hipotecària, procediment de venda extrajudicial o en edificis complets d'habitatges”.

El conseller recorda que el 15 de juliol es convalidarà el decret llei en Les Corts, "la qual cosa li donarà caràcter permanent", però ha lamentat que "fins llavors les pressions no cessaran". "En aqueixa votació veurem qui està al costat dels fons voltor i qui al costat de la gent", ha conclòs.

També et pot interessar

stats