Dalmau: "No us defraudarem i portarem a aquest parlament la veu de la gent"

Durant la seua intervenció, el síndic d’UP-EU ha fet un recorregut de la història de Podem des dels carrers fins a les institucions.

VÍDEO | Dalmau: “No us defraudarem i portarem a aquest parlament la veu de la gent”

Després de reprendre’s la segona sessió d’investidura amb la compareixença de la síndica de Vox, Ana Vega, ha sigut el torn del síndic d’Unides Podem-Esquerra Unida, Rubén Martínez Dalmau, que ha dit en un primer moment que votarà que sí a la presidència del candidat Ximo Puig. 

Dalmau ha fet un recorregut de la història de Podem des dels carrers fins a les institucions i ha recordat que la formació no rep finançament de les entitats bancàries i que l’únic deute que tenen és amb la gent. "La història ens ensenya que sempre hi ha una alternativa als governs corruptes de les dretes, i som nosaltres en esta cambra", ha manifestat.

En aquest sentit, el síndic d’UP-EU ha recordat que els valencians i valencianes els van donar la confiança en les eleccions de 2015 per a col·laborar amb el PSPV i Compromís. Gràcies a aquests resultats, Dalmau ha enumerat les polítiques que la formació va impulsar en la legislatura anterior, com la llei contra la pobresa energètica, recuperar els mitjans de comunicació públics, la creació de l’agència antifrau o un pacte contra la violència masclista. 

Tot i aquests assoliments, el líder de la formació morada ha assegurat que no poden ser conformistes, i per això ara entren amb una nova "etapa de transformació". 

Dalmau: “Els valencians han dit que sí al futur, al feminisme i als serveis públics”

Rubén Martínez Dalmau ha valorat els resultats dels comicis autonòmics del 28A, sobre els quals ha assegurat que en aquests els valencians i valencianes van dir "sí al futur, al feminisme, als serveis públics i a la convivència pacífica". En aquest sentit, ha incidit que la formació no es pot permetre que les dretes “tornen a generar més sofriment”, declaració que ha despertat les queixes d’alguns diputats de la cambra. 

D’aquesta manera, Dalmau ha recordat que ara entren en una nova etapa "amb la lleialtat de formar un projecte comú" amb l’objectiu de millorar la vida de la gent i amb la "lleialtat amb el govern", amb Ximo Puig al capdavant. 

Finalment, el líder de Podem ha fet referència al nou acord del Botànic firmat el passat dimecres al castell de Santa Bàrbera d’Alacant. Dalmau ha assegurat que és necessari "visibilitzar" les comarques del sud, ja que considera que no és casualitat que 8 dels 10 municipis més pobres estiguen en aquest territori. "Hem de girar el focus del consell cap al sud i això va començar ahir", ha sentenciat. 

Puig agraeix el treball de Podem per donar suport al govern autonòmic

El candidat a la investidura, Ximo Puig, ha agraït les paraules de suport de Martínez Dalmau i ha incidit que és imprescindible l'apel·lació que ha fet a la cohesió social. A més, Puig ha agraït el treball de la formació morada per donar suport al govern autonòmic, en especial a Antonio Montiel i Antonio Estañ. 

"Hem sigut l'única comunitat autònoma que sempre ha aprovat els pressupostos dins el termini i en la forma escaient, i això ha sigut gràcies al seu grup", ha afegit. 

També et pot interessar

stats