Dalmau assegura que no hi ha enfrontaments en el Consell pels ajustos

El vicepresident segon afirma que no es retallarà en lloguer social, lloguer assequible i alternatives habitacionals per a desnonaments.

Dalmau assegura que no hi ha enfrontaments en el Consell pels ajustos
Dalmau assegura que no hi ha enfrontaments en el Consell pels ajustos

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que no creu que hi haja cap enfrontament dins del Consell per a veure quin dels socis "és el menys perjudicat" en el pla d'ajust econòmic, ja que ho encaren "de manera plenament responsable i amb unitat".

Dalmau s'ha pronunciat així en un desdejuni informatiu on ha afirmat que en l'ajust de 364,7 milions d'euros de pressupost autonòmic de 2019 no es retallarà de les partides per a lloguer social, lloguer assequible o recerca d'alternatives habitacionals per a desnonaments. 

El també conseller d'Habitatge ha destacat que el pla d'ajust no implicarà "cap mena de retallada en drets socials" i que el Consell farà un "exercici de cirurgia" per a aplicar el límit de despesa en partides que estan compromeses però que no s'executaran enguany, com ara projectes de regeneració urbana. 

Pel que fa a les diferències en el Botànic sobre l'ampliació de la V-21, Dalmau ha assenyalat que no es tracta d'una competència del Consell i ha admés que hi ha "diferents enfocaments" en un projecte que no considera prioritari. S'ha mostrat en contra de l'ampliació del port de València i d'Intu Mediterrani, en la mesura en què veu "contradictori" apostar per una transició ecològica i "sembrar de ciment milers de metres quadrats" de zones verdes. 

També et pot interessar

stats