Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Dalmau: “Si algú ha eixit derrotat de les primàries, és el que qüestionava el Botànic”

28 min.

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que ara mateix Podem és un partit reforçat que enceta una nova etapa, després d’un canvi de cicle, amb un futur ple de possibilitats. Així ho ha dit en una entrevista en Les notícies del matí després de les primàries del partit per a triar la nova secretària general de la formació a la Comunitat Valenciana, Pilar Lima. “Si algú ha eixit derrotat de les primàries, és el que qüestionava el Botànic; el partit ha guanyat amb el procés”, ha assegurat.

Malgrat que el també conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha reconegut que apostava pel consens, tenint com a aposta la síndica de Podem a les Corts, Naiara Davó, creu que el fet que hagen participat tres candidats no afeblirà el partit. “No albire cap tipus de crisi, al contrari, tenim les condicions per a avançar i governar a favor de les persones”.

I en eixe camí, Dalmau sent el suport de la nova secretària del partit a la Comunitat Valenciana. “Els lideratges estan molt confirmats; en cap moment s’ha qüestionat el treball fet en el govern”. Per això, no creu que perille el seu càrrec de conseller, com tampoc la posició de Davó com a síndica en les Corts. “No veig cap tensió”, ha assegurat.

“El gran assumpte ara és la reconstrucció”

Pel que fa als reptes polítics, Dalmau no té dubte de quin és el major desafiament: “El gran assumpte ara és la reconstrucció”. I en aquesta línia ha apostat per polítiques que “facen les coses de manera diferent”, posant com a prioritat la sostenibilitat i la cura del planeta. En el cas de la seua conselleria, ha anunciat que s’ampliarà el parc públic de vivendes de la Generalitat per a afavorir l’accés als sectors més desfavorits.

Contingut no disponible
stats