Dades a la vista dels ciutadans

El codi del bon govern s'estendrà als ajuntaments i es crearà un Consell de Transparència professional.

La consellera de Transparència, aquest matí, a les Corts.
La consellera de Transparència, aquest matí, a les Corts.

Aquest dilluns és el Dia Internacional del Dret a Saber i els grups socis del govern del Botànic han aprofitat l'efemèride per a registrar a les Corts la nova llei de transparència. La norma té com a principal novetats que els codis ètics i de bon govern s'estendran també als ajuntaments i es crearà un Consell de Transparència Professional que el triaran les Corts. "Els membres del Consell de Transparència tindran una dedicació exclusiva", ha ampliat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

La nova llei de transparència pretén substituir la que va aprovar el Partit Popular el 2015. Els partits del Botànic marquen com a objectiu obrir totes les dades de l'administració als ciutadans. Per això els seus representants han incidit en la transcendència d'aquesta norma. "Volem incrementar aquesta transparència amb un objetiu fonamental: que la ciutadania confie en les seues administracions", ha explicat Mercedes Caballero, del PSPV-PSOE. Per la seua banda, el representant de Compromís, Jesús Pla, ha afegit que "la nova llei introdueix el concepte de rendició de comptes" i Estefania Blanes, d'Unides Podem, ha remarcat la importància que siga l'administració la que ofereix i posa a l'abast de la ciutadania les dades.

El PP, mentrestant, considera que la presentació d'aquesta llei és una "cortina de fum" per a amagar les explicacions de Pérez en les Corts per les subvencions a la fundació CEPS (Fundació Centre d'Estudis Polítics i Socials).

També et pot interessar

stats