Cullera incoarà expedient sancionador contra la Generalitat per obres “sense llicència” en un centre de salut

Consideren que la reforma “és una excusa improvisada per a eliminar metges”

Imatge d'arxiu de Cullera
Imatge d'arxiu de Cullera / Ajuntament de Cullera

L'Ajuntament de Cullera ha anunciat este divendres que incoarà un expedient sancionador contra la Generalitat per emprendre unes obres “sense cap mena de llicència ni declaració responsable al centre de salut del Raval”. En un comunicat assenyala que els serveis d'inspecció municipals tracten d'investigar per què i procediran a la sanció corresponent. Així mateix, esperen que tramiten els permisos legals necessaris com més prompte millor.

En este sentit, Sanitat afirma que l'empresa responsable de les obres ja ha presentat a l'Ajuntament de Cullera l'oportuna declaració responsable per obres de reforma o modificació sense afectació de l'estructura i que així mateix està pagada així la taxa corresponent.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha dit este divendres, a preguntes dels mitjans en un acte previ al comunicat de l'Ajuntament, que la Conselleria “no ha retallat absolutament res”, que els informes del Servei de Prevenció de Riscos Laborals assenyalen des de fa huit anys que el centre necessitava ser reformat, i que els dos metges del centre passaran a exercir des del CIS de Cullera i el centre auxiliar Oasi.

No obstant això, el consistori, en el comunicat, assenyala que la Conselleria de Sanitat “menteix deliberadament des del primer moment”, perquè “la reforma és una excusa improvisada per a eliminar metges”. En eixe sentit, critiquen que les obres es van iniciar el 2 de juliol, just en el moment en què el veïnat del Raval i del Far, juntament amb l'Ajuntament, es manifestaven enfront del Palau de la Generalitat per a dir "no a les retallades sanitàries" i exigir metges en tots dos consultoris.

Segons l'alcalde, Jordi Mayor, és “una altra de les improvisacions per a intentar enganyar i tapar el que és injustificable”. El regidor en cap ha mostrat indignació i preocupació per les formes de conducta del Consell, al qual acusa d’intentar mentir a tot un poble, amb excuses i coartades improvisades per a amagar una retallada sanitària en tota regla.

Mayor també considera que l'inici de les obres sense llicència és un altre símptoma de la falta de planificació sanitària i “les ocurrències sobtades per a encobrir les retallades”. Tot això —recalca— deixa a Cullera “una inseguretat sanitària que no mereixem”, i mostra que “l'única planificació que sí que tenen és la d'acabar amb els metges al Raval i amb la sanitat pública”.

També et pot interessar

stats