Cues als jutjats de Catalunya per a autoinculpar-se pel 'procés'

Els jutjats de Barcelona han rebut 188 denúncies d'autoinculpació fins a les 14:00 hores.

Imatge de les cues per a autoinculpar-se pel 'procés' als jutjats de Girona
Imatge de les cues per a autoinculpar-se pel 'procés' als jutjats de Girona / @omnium

Centenars de persones fan cua a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i als jutjats de Tarragona, Lleida i Girona per a autoinculpar-se pels delictes que la sentència del Tribunal Suprem sobre el 'procés' atribueix als líders sobiranistes. Responen a la crida d'Òmnium Cultural -l'entitat que presideix des de la presó Jordi Cuixart- , sota el lema "Jo m'inculpo", en el marc de la campanya "Contra la sentència, reincidència!".  

L'entitat civil facilita des del web un formulari d'autoinculpació per a omplir i presentar en les diferents seus judicials. Segons el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, s'han fet 10.000 descàrregues des de dijous, en una mostra de "solidaritat i dignitat".

En el web l'associació justifica la campanya afirmant que, al seu parer, la sentència del Suprem "suposa l'atac més gran als drets fonamentals des de la fi del franquisme" perquè s'ha condemnat els polítics i líders civils sobiranistes "per exercir drets com la llibertat d'expressió, manifestar-se o votar". Des d'aquesta línea d'argumentació, es convida els simpatitzants a inculpar-se als jutjats com a "autors d'aquest 'presumpte' delicte".

Davant l'amenaça de col·lapse als jutjats de guàrdia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat limitar a 25 el nombre d'autoinculpacions per dia a les seus judicials de Tarragona, Lleida i Girona, segons han informat als manifestants els funcionaris. A Barcelona, on hi ha quatre jutjats de guàrdia, s'hi ha limitat l'accés i s'ha creat una filera específica per a casos sense citació judicial.

188 autoinculpacions fins a les 14:00 h

Els jutjats de Barcelona han rebut 188 denúncies d'autoinculpació fins a les 14:00 h, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

També et pot interessar

stats