Cuca Gamarra afirma que la "percepció lògica" de la discriminació dels homes és culpa dels anys d'Irene Montero

L'enquesta d'estereotips de gènere del CIS mostrà que un 44,1% d'homes i el 32,5% de les dones creuen que les polítiques d'igualtat els discriminen

Cuca Gamarra en una imatge d'arxiu
Cuca Gamarra en una imatge d'arxiu

La secretària general del Partit Popular, Cuca Gamarra, ha assenyalat aquest divendres que és una "percepció lògica" que els homes se senten discriminats després de cinc anys amb Irene Montero de ministra d'Igualtat en el Govern. Així ho ha posat de manifest respecte als resultats de l'enquesta Percepcions sobre la igualtat entre homes i dones i estereotips de gènere, del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que reflecteixen que el 44,1% d'homes i el 32,5% de les dones creuen que les polítiques d'igualtat discriminen els homes.

"Amb cinc anys que hem tingut a Irene Montero de ministra en el Govern d'Espanya, amb Pedro Sánchez permetent-li'l absolutament tot, assenyalant constantment els homes, després, per tant, és lògic que se senten així", ha assegurat en una entrevista concedida a Ràdio Club Tenerife, recollida per Europa Press.

Així mateix, ha destacat que, durant el govern de Pedro Sánchez, "hi ha hagut molta propaganda però molt poc avanç" i que "s'ha assenyalat de manera constant els homes com a culpables de les desigualtats de les dones".

En aquesta mateixa línia, ha precisat que "la lluita per la igualtat no és una guerra de sexes", sinó un objectiu "compartit" en la societat espanyola i en el qual cal "avançar" homes i dones. "Assenyalar els homes no és el camí", ha subratllat.

"Polítiques assenyades"

En tot cas, ha indicat que aquest sentir es pot "revertir" amb unes polítiques "amb trellat", com les que planteja el Partit Popular.

Els resultats de l'enquesta del CIS també reflecteixen que un 81,2% de les dones assegura que "no aconseguiran la igualtat llevat que els homes també lluiten pels drets de les dones", a pesar que la xifra baixa fins al 74,2% entre els homes que també ho pensen.

A més, entre altres qüestions, mostra que el 25% de les dones i el 14,3% dels homes apunta sentir "molta simpatia" pel moviment feminista, mentre que el 10% de les dones i el 15% dels homes indica que no té "gens de simpatia".

També recull que el 35,5% dels homes creu que hi ha desigualtats entre homes i dones a Espanya, enfront del 47,8% de les dones. No obstant això, tots dos consideren que eixes diferències són actualment "menors" que fa 10 anys.

També et pot interessar

stats