Cuca Gamara: “Si algú vol controlar el Poder Judicial, ens tindrà en contra”

La secretària general dels populars diu que el PP participa en la mateixa negociació que la Comissió Europea i defensa que les institucions europees són la màxima garantia de l’estat de dret

Cuca Gamarra atén els periodistes este dimecres, en un acte a Logronyo
Cuca Gamarra atén els periodistes este dimecres en un acte a Logronyo / Raquel Manzanares (Efe)

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha dit este dimecres que "si algú vol controlar el Poder Judicial, tindra el PP en contra", però "també la societat espanyola i les institucions europees", en referència a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Gamarra, en declaracions als periodistes, ha afegit que el PP "està dins d'un marc de diàleg i negociació en el qual participa la Comissió Europea" per a renovar el CGPJ, i ha defensat que les institucions europees són el màxim paraigua i la màxima protecció i garantia de l'estat de dret a Espanya.

"I ací estarem i ací continuarem defensant la necessitat de la renovació, però amb garanties d'independència", ha subratllat.

La secretària general dels populars ha indicat que "si algú en estos moments i, amb l'amenaça de voler controlar el Poder Judicial, va en esta línia, ens tindrà en contra i ens tindrà davant, no sols al PP, tindrà al davant la societat espanyola, que no hi haja dubte". A més, ha afegit, "tindran també en contra les institucions europees que vetlen per l'estat de dret a Europa i en tots els estats membres".

"No tenim cap dubte que es mobilitzaran per a defensar que al nostre país no s'intente, des del govern o des de les forces que controlen al govern o que el protegeixen, controlar el Poder Judicial", ha incidit. Cuca Gamarra ha recordat que el PP participa en les negociacions i el diàleg establit en la Comissió Europea per a aconseguir un acord en la renovació del CGPJ perquè, "des de les garanties d'esta independència es duga a terme la renovació i les reformes necessàries".

"Darrere de tota esta pantalla que ha generat Pedro Sánchez —el president del govern— durant estos cinc dies, hi ha un intent de victimitzar-se i de dir que l'estan perseguint per a així convertir-se en perseguidor de la premsa lliure, del Poder Judicial i de l'oposició", ha afegit la secretària general del PP.

També et pot interessar

stats