El CSIF es mobilitza contra l'exigència del C1 d'anglés i per a reclamar el pagament dels retards

El sindicat vol que es mantinga el nivell B2 com a requisit i reclama més formació i especialistes de suport en anglés.

Seu de la Conselleria d'Educació a València
Seu de la Conselleria d'Educació a València / Europa Press

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) es concentra aquest dijous, a partir de les 13:00 h, davant les seus de la Conselleria d'Educació a València i Alacant per a reclamar el pagament dels retards en complements del personal docent i de les despeses de manteniment dels centres educatius, i reivindicar també la paralització de l'exigència del nivell C1 en anglés.

Des del sindicat ha impulsat una campanya informativa en els centres i de mobilitzacions per a exigir a la Conselleria d'Educació que mantinga el nivell B2 com a requisit per al plurilingüisme en anglés i reclama més formació i especialistes de suport en aquesta llengua.

CSIF, que reivindica que el nivell màxim exigible d'anglés al personal docent siga B2, reclama a més un pla específic de formació en aquesta llengua que es desenvolupe en horari lectiu i que incloga, almenys, el permís d'un curs escolar, retribuït amb la totalitat del salari, per a formació en idiomes.

Impagaments a personal docent i als centres educatius

CSIF ha explicat que la llista d'"impagaments" comença "pels diners remesos als centres educatius per a les seues despeses ordinàries de manteniment". En aquest cas, segons ha denunciat , "el retard en aquests abonaments s'allarga ja entre sis i huit mesos i arriba a quantitats de 55.000 euros, la qual cosa condiciona les activitats i el funcionament dels centres".

De la mateixa manera, segons CSIF, "afecten membres de tribunals d'oposicions i fins i tot mestres destinats en IES o en formació permanent d'adults, el complement dels quals es va aprovar fa un any i encara no s'ha fet efectiu".

També et pot interessar

stats