Cs proposa un xec bebé de 200 euros mensuals i complements perquè els joves arriben al salari mínim

La síndica del partit en les Corts, Ruth Merino, ha explicat les seues esmenes als pressupostos de la Generalitat

La síndica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans en les Corts, Ruth Merino, i el portaveu d'Hisenda, Tony Woodward / Europa Press

Ciutadans (Cs) ha centrat les seues esmenes als pressupostos de la Generalitat per al 2022 a fer costat als joves valencians, amb propostes com la creació d'un "fons família" de 73 milions que es materialitzaria amb un "xec bebé" de 200 euros mensuals per a fomentar la natalitat o un pla de complements salarials dotat amb 46 milions perquè els joves arriben al salari mínim, retindre talent i fomentar l'autoocupació.

Així ho han avançat la seua síndica en les Corts, Ruth Merino, i el portaveu d'Hisenda, Tony Woodward, de cara a la tramitació del projecte de pressupostos i del debat de les esmenes parcials fins a Cap d'Any.

Entre les seues propostes, el grup taronja planteja la creació d'un fons de reconstrucció dotat de 1.400 milions d'euros, al costat de mesures destinades als joves com els 30 milions a una ajuda d'uns 20.000 euros a fons perdut per a garantir l'accés a l'habitatge dels menors de 35 anys.

A més, reclama la creació d'un fons verd de nou milions d'euros per a impulsar projectes d'economia sostenible, un més de 20 milions per a contractar pediatres i reduir les llistes d'espera sanitàries, un de 20 milions per ajudar el sector agrícola i un més de 24 milions per als autònoms i pimes que s'hagen quedat sense ajudes.

Amb aquestes esmenes, Merino ha defensat que el seu partit busca garantir un futur sostenible, reforçar la sanitat, garantir la llibertat en l'educació i retallar la despesa supèrflua.

També ha anunciat que tornaran a presentar les esmenes taronja que es van aprovar l'any passat i que encara no s'han complit, com la creació de places en residències, el bo per a aprendre anglés o la realització d'una auditoria en l'administració per a garantir la seua eficiència.

També et pot interessar

stats