Critiquen la vicealcaldessa de València per compartir una imatge de la Mare de Déu parint

L'Agrupació de la Setmana Santa Marinera demana la seua expulsió, perquè consideren que no respecta la fe catòlica.

La imatge publicada en el perfil @pariendopoder
La imatge publicada en el perfil @pariendopoder

Una imatge de la Mare de Déu parint, compartida per la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, en el seu compte d'Instagram, ha fet que l'Agrupació de la Setmana Santa Marinera en demane l'expulsió per considerar que no respecta la fe catòlica.

La secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València va compartir aquest divendres la imatge publicada en el perfil @pariendopoder, dedicat a la preparació al part. Gómez, que està embarassada, va fer una reflexió sobre la representació del naixement com un fet "plàcid, dolç i tranquil", que a parer seu invisibilitzava l'esforç de les dones que donen a llum.

La vicealcaldessa va afirmar que "fins i tot Déu" va necessitar el "cony" de Maria per a "existir com a home". Gómez ha afirmat en les seues xarxes que, tot i saber que generaria polèmica, volia valorar el paper fonamental de les dones al món davant d'una visió "acriaturada, infantil i moixa" de la realitat.

La socialista, que ha compartit algunes crítiques rebudes arran del seu missatge, s'ha reafirmat en el mateix i ha compartit una altra imatge que mostra un part de manera realista.

Entre els missatges que condemnen el seu discurs destaca el d'un rector que comunica a Gómez que l'Agrupació de la Setmana Santa Marinera, a la qual pertany la vicealcaldessa, ha demanat l'expulsió i esperar una "declaració institucional" de l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ja que consideren que la Mare de Déu era "Immaculada" i el naixement de Jesús va ser "sense dolor i d'una manera virginal".

En aquesta línia, el líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha considerat "vulgar" la publicació i ha qüestionat si la socialista explicaria de la mateixa manera el naixement del profeta Mahoma.

La síndica de Vox i presidenta de la formació ultradretana a les comarques del sud, Ana Vega, ha afirmat que el missatge de Gómez "denota una profunda ira i infelicitat" i "no respecta res que no siguen les seues esperpèntiques ocurrències."

També et pot interessar

stats