Cristina Cifuentes admet haver entregat el treball de final de màster sense defensar-lo

La Fiscalia demana per a ella tres anys i tres mesos de presó com a inductora de falsificació de l'acte.

Cristina Cifuentes durant la declaració en el judici
Cristina Cifuentes durant la declaració en el judici / EuropaPress

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha assegurat que realment no va defensar el seu treball de fi de màster (TFM) al 2012, sinó que el va entregar i el va explicar "en línies generals" en un acte "molt informal" que li va sorprendre, davant d'unes persones que suposa que eren docents.

Són les declaracions de Cifuentes després que l'Audiència de Madrid haja représ el judici contra ella com a presumpta inductora de la falsificació de l'acta que acreditava que havia defensat al 2012 un treball de fi de màster impartit per l'Institut de Dret Públic, associat a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC). Es tracta d'una causa per la qual la Fiscalia demana per a ella tres anys i tres mesos de presó.

L'expresidenta ha explicat que no sap si les persones a qui va entregar el TFM van ser les que després la van avaluar i que no ho sap perquè no va tindre relació amb el professorat, a excepció del catedràtic Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic.

En aquesta causa també estan processades María Teresa Feito, exassessora de la Conselleria d'Educació de la Comunitat de Madrid i funcionària de la Universitat Rey Juan Carlos, per a la qual la Fiscalia demana la mateixa pena que per a Cifuentes, i Cecilia Rosado, directora el màster i integrant del tribunal que suposadament va examinar Cifuentes, per a la qual sol·licita 21 mesos de presó perquè va reconéixer que en va falsificar l'acta i va col·laborar amb la justícia.

També et pot interessar

stats