La crisi del coronavirus fa que el PP retalle diferències amb el PSOE, que es manté com a primera força

Els populars pugen 1,5 punts, mentre Vox i Unides Podem en perden dos i un, repectivament.

VÍDEO | La crisi del coronavirus fa que el PP retalle diferències amb el PSOE, que es manté com a primera força

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) manté al PSOE en el lideratge amb un 31,2 per cent en estimació de vot, set dècimes menys que en l'última enquesta. Aquest és el primer baròmetre del CIS en plena crisi del coronavirus, ja que s'ha realitzat entre el 30 de març i el 7 d'abril, en ple confinament a Espanya.

El PP seria el gran beneficiat d'aquesta situació, ja que guanya 1,5 punts respecte a l'enquesta anterior, i amb un 21,1% en estimació de vot se situa a 10,1 punts del PSOE. Així, els popular retallen la distància amb els socialistes en 2,2 punts.

En canvi, la tercera i quarta forces segons l'estimació del CIS perden força. Vox es deixa vora dos punts i passa del 14,8 de març al 13% actual, i Unides Podem cau des del 12,9% al 12%. Ciutadans, per contra, tindria una lleugera milloria en passar del 7,2% al 7,6%.

El coronavirus, principal preocupació

D’altra banda, el baròmetre reflecteix que el coronavirus ocupa ja el primer lloc en la llista de preocupacions dels espanyols. De fet, per a un de cada dos enquestats, la Covid-19 és el major problema en l’actualitat.

Els problemes d’índole econòmica ocupen el segon lloc i preocupen el 39,1 per cent del enquestats, mentre que l’atur baixa a la tercera posició, amb el 36 per cent.

En quart lloc se situa el mal comportament dels polítics, el major problema per al 20,9 per cent, i en cinqué, la sanitat en termes generals, que preocupa el 19,6 per cent dels enquestats.

També et pot interessar

stats