Creix la tensió entre el PSOE i Podem al voltant de la polèmica sobre la qualitat democràtica a Espanya

Podem publica un vídeo amb exemples sobre mancances democràtiques mentre els socialistes valoren la situació del país en un context internacional.

Creix la tensió entre el PSOE i Podem al voltant de la polèmica sobre la qualitat democràtica a Espanya
Creix la tensió entre el PSOE i Podem al voltant de la polèmica sobre la qualitat democràtica a Espanya

Les declaracions del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, qüestionant la qualitat democràtica a Espanya estan provocant una creixent tensió entre el PSOE i Podem que cada vegada té més intervencions. Si durant els dies anteriors havien sigut el mateix Iglesias, la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, i les vicepresidentes Carmen Calvo i Nadia Calviño, els que creuaren opinions sobre el tema, aquest dimecres són altres els protagonistes.

Podem ha publicat aquest dimecres un vídeo amb imatges que al·ludeixen a la marxa als Emirats Àrabs del rei Joan Carles, la condemna al raper Pablo Hasél o el bloqueig del Poder Judicial, per a exemplificar situacions no normals en democràcia. “Per a Podem això no és normal. Per a uns altres és la normalitat. Nosaltres no ens conformem. I tu?”, defén Podem en les xarxes socials, en resposta a les crítiques cap al vicepresident segon del govern. A més a més, el portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Pablo Echenique, ha ironitzat que el vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, “pot donar les gràcies que, a Espanya, l'Estat no l'enverine amb poloni”.

L'ala socialista del govern ha emmarcat fins ara les paraules d’Iglesias en les eleccions del pròxim diumenge a Catalunya. Aquest dimecres, el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha recordat també que Espanya “destaca” en les “avaluacions més rigoroses i prestigioses” sobre els països amb un millor Estat de dret per davant de, per exemple, Itàlia i França. I l'exministre de Sanitat i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, ha defés que Espanya és una “democràcia plena”, encara que ha precisat que “això no vol dir que no hi haja un recorregut de millora”, perquè “la perfecció no l'ha aconseguida ningú”.

Per la seua banda, el PP reclama una desautorització expressa per part del president del govern. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha criticat Pedro Sánchez per “no donar la cara” en la pitjor onada del Covid, mentre el seu vicepresident segon, Pablo Iglesias, es dedica a anar per les tertúlies dient que Espanya no és una democràcia plena: “Esperem que el senyor Sánchez hi diga alguna cosa”.

També et pot interessar

stats