Creix la polèmica al voltant de l'ampliació nord del port de València

La consellera d'Emergència Climàtica, Mireia Mollà, exigeix un nou informe d'impacte ambiental per a garantir que el projecte siga sostenible.

VÍDEO | Creix la polèmica al voltant de l\'ampliació nord del port de València

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha exigit un nou informe d'impacte ambiental de l'ampliació del port de València. Considera que l'informe és "imprescindible" per a garantir que no es danyarà el litoral o que les emissions no afectaran la salut de les persones. 

La responsable d'Emergència Climàtica s'ha sumat a l'exigència de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que divendres va votar en contra de la proposta presentada a concurs públic per a les obres.  L'alcalde ha defés que els recursos de l'Autoritat Portuària "no són il·limitats" i que és "fonamental" dedicar-los a resoldre l'accés ferroviari. 

La consellera assegura que ja ha demanat dues vegades al Ministeri de Transició Ecològica que s'exigisca el nou informe perquè considera que el projecte s'ha modificat substancialment.

 

Els responsables del port defenen que el projecte és mediambientalment sostenible i no hipoteca el futur de la ciutat. En canvi, grups ecologistes i veïns alerten de falta de transparència i adverteixen que el procés té il·legalitats i que es podrien haver de pagar indemnitzacions milionàries a la concessionària.

També et pot interessar

stats