La Covid-19 de l'exgerent del PP Cristóbal Páez ajorna una setmana el juí per la caixa B del partit

La represa del procés coincidirà amb l'interrogatori als acusats, com Páez mateix o l'extresorer Luis Bárcenas.

L'exgerent del PP, Cristóbal Páez, en una imatge d'arxiu
L'exgerent del PP, Cristóbal Páez, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

El tribunal de la secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional, que jutja el presumpte pagament amb diners negres de la reforma de la seu nacional del Partit Popular, ha suspés el juí durant una setmana per a donar temps perquè es recupere de la Covid-19 l'exgerent del partit, Cristóbal Páez. Accepta així la petició de la defensa de Páez, que fa una setmana va comunicar el contagi de l'exdirigent popular, motiu pel qual ha seguit les primeres dues sessions de la vista oral per videoconferència. La suspensió s'ha acordat fins al pròxim dimarts 16 de febrer i podria tornar a posposar-se si Páez no s'ha recuperat.

L'ajornament de la vista oral té lloc una vegada conclòs el tràmit de qüestions prèvies i quan anava a començar l'interrogatori dels acusats, com l'extresorer Luis Bárcenas, per a qui Anticorrupció demana cinc anys, o Páez mateix, per a qui en demana un i mig.

El ministeri públic també demana tres anys i deu mesos per als socis d'Unifica, l'empresa que va fer la reforma, Gonzalo Urquijo i Belén García, per falsedat documental i delicte contra la Hisenda Pública.

El PP, que va ser condemnat com a partícip a títol lucratiu en el procés per la trama Gürtel, figura ara com a possible responsable civil subsidiari dels presumptes delictes.

També et pot interessar

stats